RADNI SASTANAK DIREKTORA SLUŽBE ZA POSLOVE SA STRANCIMA SA PREDSTAVNICIMA MINISTARSTVA UNUTRAŠNJIH POSLOVA REPUBLIKE HRVATSKE

Direktor Službe za poslove sa strancima, Žarko Laketa zajedno sa direktorom Državne agencije za istrage i zaštitu BiH Darkom Ćulumom, zamjenikom direktora Državne agencije za istrage i zaštitu BiH Zoranom Galićem i direktorom Granične policije Mirkom Kuprešaković, učestvovao je na radnom sastanku sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

Glavni ravnatelj policije RH Nikola Milina, zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac primili su delegaciju Bosne i Hercegovine i novoimenovanim kolegama zaželjeli uspješan rad i nastavak dobre pollicijske saradnje.

Na sastanku se razgovaralo o sigurnosnoj situaciji na zajedničkoj državnoj granici s posebim osvrtom na trenutno stanje, kretanje te trendove nezakonitih migracija. Takođe jedna od tema razgovora bila je i sprovođenje Sporazuma između RH i Vijeća ministara BiH o predaji i prihvatu osoba kod kojih je ulazak ili boravak nezakonit.

Na kraju sastanka, obje strane su se usaglasile da je dosadašnja saradnja nadležnih policijskih tijela dobra, izrazivši uvjerenje da će i u budućem periodu ostati tako.

Comments are closed.