REGIONALNI ATAŠE MINISTARSTVA DRŽAVNE SIGURNOSTI SAD-a U POSJETI SLUŽBI ZA POSLOVE SA STRANCIMA

Zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima Mirsad Buzar primio je danas u posjetu Nephi Camacha, regionalnog atašea Ministarstva državne sigurnosti Vlade SAD-a. Sastanku su prisustvovali i James Lewis, specijalni agent Ministarstva državne sigurnosti, Darko Ivić, projektni koordinator u Ambasadi SAD-a u BiH i Goran Blagojević, šef kabineta direktora Službe. 

Tokom sastanka zamjenik direktora Buzar upoznao je goste o trenutnoj migrantskoj situaciji u BiH, sigurnosnim izazovima koji prate iregularna migrantska kretanja, kao i izazovima Službe u svakodnevnom radu. Bilo je riječi i o aktivnostima koje Služba provodi iz svoje nadležnosti sa posebnim osvrtom na prevenciju i suprotstavljanje iregularnim migracijama.

Zamjenik direktora Buzar istakao je dobru saradnju između američke administracije i Službe za poslove sa strancima, dok je regionalni ataše Camacho prepoznao Službu kao veoma dobrog i pouzdanog partnera.

Ovom prilikom su zamjenik direktora Buzar i regionalni ataše Camacho uručili zahvalnice inspektorima za strance Službe Alminu Imamoviću i Izudinu Bosniću. Obje strane su ocijenili dosadašnju saradnju kao veoma uspješnu, izrazivši uvjerenje da će takva saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

Comments are closed.