Služba za poslove sa strancima izrekla mjeru protjerivanja državljaninu Iraka koji se dovodi u vezu sa međunarodnim krijumčarenjem ljudi

Inspektori Službe za poslove sa strancima u saradnji sa Obavještajno bezbjedonosnom agencijom duži vremenski period preduzimaju mjere i radnje na pronalasku lica za kojeg se raspolaže informacijama da je uključeno u kriminalne aktivnosti u vezi sa međunarodnim krijumčarenjem ljudi.

S tim u vezi,  dana 25.08.2021. godine, na području Kantona Sarajevo, lokalitet opštine Ilidža, od strane inspektora za strance, izvršeno je lociranje i lišenje slobode kretanja jednog lica, državljanin Iraka inicijala M.A.

Prema državljaninu Iraka, Služba za poslove sa strancima, je preduzela mjere iz svoje nadležnosti, te istom izrekla mjeru protjerivanja sa teritorije BiH. Lice je stavljeno pod nadzor u Imigracioni centar, te će biti udaljeno sa teritorije BiH kada se steknu svi neophodni uslovi. 

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim bezbjedonosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija, te samim tim, davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana na području BiH.

Comments are closed.