VIZIJA Slu┼żba za poslove sa strancima

je organ uprave koji efikasno i ekonomi─Źno djeluje sa ciljem uspostavljanja efikasnog sistema kontrole migracijskih tokova na teritoriji Bosne i Hercegovine..

MISIJA Slu┼żbe za poslove sa strancima

je provo─Ĺenje efektivne i efikasne kontrole kretanja i boravka stranih dr┼żavljana, prihvat, nadzor/smje┼ítaj i udaljenje neregulasnih stranih dr┼żavljana, pri tome doprinose─çi bezbjedonosnom sistemu BiH u kome ─çe se gra─Ĺani osje─çati sigurno.

NADLE┼ŻNOSTI Slu┼żbe za poslove sa strancima

su inspekcijki nadzor i kontrola kretanja i boravka stranaca, vo─Ĺenje upravnih postupaka u cilju rje┼íavanja zahtjeva za odobrenje boravka strancima, stavljanje stranaca koji ilegalno borave u BiH pod nadzor, deportovanje/vra─çanje stranaca kojima je donijeto pravosna┼żno rje┼íenje o udaljenju. .

DOBRODO┼áLI Slu┼żba za poslove sa strancima

Elektronski obrasci

Potrebni dokumenti

Naj─Źe┼í─ça pitanja

Ulazak u BiH

Boravak u BiH

Terenski centri

Uvodna rije─Ź direktora

Poštovani posjetioci,

Dobro do┼íli na zvani─Źnu internet prezentaciju Slu┼żbe za poslove sa strancima na kojoj mo┼żete prona─çi osnovne informacije o instituciji, njenim nadle┼żnostima i organizacionoj strukturi te ulozi koju ima u sigurnosnom sistemu BiH kroz upravljanje legalnim i nelegalnim migracijama, borbi protiv organizovanog kriminala, krijum─Źarenja i trgovine ljudima.

Kroz odgovoran pristup, a u cilju blagovremenog informisanja i razvijanja transarentnog odnosa s javno┼í─çu, na prezentaciji su Vam dostupne informacije o na┼íim planovima i realizovanim aktivnostima, saradnji sa doma─çim i me─Ĺunarodnim partnerima, sprovedenim javnim nabavkama, statisti─Źkim izvje┼ítajima i pokazateljima kao i svim informacijama koje su relevantne kako za strance tako i za BH dr┼żavljane, kroz odgovore na naj─Źe┼í─ça pitanja, precizna uputstva i publikacije, elektronske obrasce i spiskove potrebne dokumentacije koja je potrebna za nesmetan i legalan boravak u BiH.

┼Żarko LAKETA

Terenski centri